En vergeet niet dat we in het hart van het Massif des Maures zijn met wandelpaden, paardrijdroutes en mountainbike tracks binnen handbereik.

Er zijn veel activiteiten binnen handbereik, zoals winkelen, nachtclubs, bioscopen, restaurants, en al de prachtige stranden van Bormes les Mimosas en le Lavandou vooral uw zonplezier!

Bormes les Mimosas heeft 22 km van verduurzaamd kustlijn, met fijn zand van hoge kwaliteit veilige stranden die worden afgewisseld met mooie kreken. Stranden met zoet klinkende namen  nodigen u gewoon uit om te ontspannen en te dromen: Cabasson, Bregançon, l’Estagnol of le Pellegrin en la Favière bieden alle kwaliteiten en diensten zodat u aangename momenten door kunt brengen met vrienden of met uw gezin.

Le Lavandou heeft 12 zandstranden. De belangrijkste daarvan zijn Plage du Lavandou en Plage de l’Anglade ten zuiden van de haven en St Clair naar het oosten – zijn deze  het dichtst bij het centrum. Verder naar het oosten zijn La Fossette, Aiguebelle en Cavaliere, die worden afgewisseld met kleinere inhammen.

Provence heeft waarschijnlijk de goedkoopste markten in Frankrijk. Deze markten zijn meestal buiten, een geweldige plek om uw verse producten, groenten, fruit, kaas, vlees en gevogelte, worstjes, kruiden, gekonfijt fruit, noga en bloemen te kopen. De markten zijn fantastisch, een gratis show, goed om te winkelen. Je kunt er zelfs ‘s nachts van genieten, sommige nachtmarkten zijn opgezet in het hoogseizoen.

We houden een up-to-date lijst bij de receptie om u te helpen bij het plannen van uw uitstapjes naar de markt.

Geniet van al onze gezinsattracties in de hele regio, hier is een kleine lijst met ideeën voor gezinsuitjes.

Marine Land: het grootste marine park ter wereld met orka’s en dolfijnenshows en honderd verschillende diersoorten.

Speedkart: kinderpretpark, gespecialiseerd in karts voor volwassenen en kinderen, heeft ook een mini-quads minis-motos voor kinderen.

Magische wereld: pretpark alleen ‘s avonds geopend, shows, attracties en verschillende kleine spelletjes om het hele gezin te verleiden.

Zoölogische tuin van La Londe: zoölogisch en botanisch park met meer dan 250 soorten dieren van over de hele wereld.

Boomklimmen: “Aoubré natuuravontuur” Accro-tak die in een bos van 30 hectare in het hart van de Var biedt, is een zeer groot avonturenpark met 130 workshops om plezier te hebben in oude ceders.

Leuke stad: grote speelplaatsen voor kinderen van meer dan 1100m², volledig overdekt, voorzien van airconditioning of verwarmd, om aangename momenten door te brengen tussen tropisch bos en jungle dieren.

Er zijn tal van andere activiteiten om u rechtstreeks naar de camping te brengen.

Bormes les Mimosas wordt door scuba-duikers als de hoofdstad van scuba-duiken in de Middellandse Zee gezien dankzij de nabijheid van het Nationaal Park van Port-Cros,met haar talloze baarzen en ook dankzij de vele scheepswrakken rondom het wereldberoemde Iles d’Or (Donator, Rubis, Grec, Togo). Beginners en gevorderden zullen gecharmeerd worden door de talrijke activiteiten die Bormes les Mimosas biedt.

Camping Manjastre is ideaal gelegen als uitvalsbasis voor wandelen en wandelen. Er zijn veel paden rond het Massif des Maures met pittoreske dorpjes, heuvels, valleien met een adembenemend uitzicht, evenals vele prachtige wandelingen langs de kust.

Ontdek de diversiteit aan landschappen, de rijkdom van de flora en een uitzonderlijke kustlijn – op de fiets! Fietsen zijn ook te huur.

Een goede plek om vogels te observeren

We hebben het geluk gehad om Hoopoes, Bee eters en vliegers rond de camping te zien.

Deze foto’s zijn gemaakt door Alan, een gewone kampeerder op Camping Manjastre. Zie meer op onze Foto’s-pagina.


Camping Manjastre is een ideale uitvalsbasis voor een aantal natuuractiviteiten en buitenactiviteiten. Golfspel, paardrijden, jetski, tennis, paintball, fitnessparcours en vele andere activiteiten.

Een van de mooiste locaties van de Var, het middeleeuwse dorp Bormes les Mimosas is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis!

Lavandou’s naam is afgeleid van de wilde lavendelplant die overvloedig in het gebied groeit, het is ook bekend als een plek om dolfijnen en walvissen te spotten

Deze stad biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten, amusement, vele winkels en zeer goede restaurants.


La Londe is een gezellig stadje met oude gebouwen, platanen en palmbomen. Het houdt het hele jaar door verschillende markten, festivals, kermissen en evenementen.


Collobrières is beroemd om zijn kastanjes, het heeft een winkel en een klein museum waar u kastanje ijs, gekonfijte kastanjes en andere kastanje lekkernijen kunt kopen. Bezoek het klooster, ontdek de geologie van het gebied en ontdek het te voet of met de fiets.